Cestou kolem Indie...

19. listopadu 2011 v 15:22 | E-Lištička |  Vařila Lištička...
Dnešní dávka receptů bude v orientálním stylu: Banánovokokosová omáčka s tofu a cuketové "cosi". Oba recepty jsem "ulovila" na víkendovce Letní školy rozvojové spolupráce, a přestože možná vypadají na první pohled poněkud šíleně, pro vaše chuťové pohárky budou rozhodně ojedinělým (a snad příjemným) zážitkem.



1. Kokosovobanánová omáčka:
Ingredience:
  • tofu natural
  • banán
  • kokosové mléko
  • česnek
  • olivový olej
  • koření: červená paprika, kari
Postup:

1.Kokosové mléko nalejeme do většího nádoby, dle chuti přidáme kari a červenou papriku (Mělo by mít zlatavou barvu)

2. Tofu nakrájíme na kostičky, polejeme olivovým olejem a zasypeme kari. Čím déle necháme uležet, tím více tofu nasaje chuť koření. (Nebojíme se enchat třeba přes noc v ledničce)

3. Na nudličky nakrájený česnek opražíme na oleji, přidáme naložené tofu a podlejeme vodou. Chvíli dusíme.

4. Přidáme ochucené kokosové mléko a chvíli vaříme.

5. Nakonec přihodíme na kolečka nakrájený banán a už jen chvíli necháme probublat (Pozor, aby se banán nerozvařil uplně!) Podáváme s rýží.

2. Cuketové "cosi" s tofu

Ingredience:
  • cuketa
  • papriky
  • tofu (natural nebo s mořskou řasou)
  • koření: římský kmín, pepř, červená paprika
  • případně okořeněné kokosové mléko (viz první recept)
Postup:
  1. Cuketu s úaprikou nakrájíme na libovolné útvary, lehce opražíme.
  2. Přidáme koření a tofu, podlejeme vodou a dusíme
  3. Až zelenina změkne a podáváme samotné, či s rýží. Pokud máme dobrodružnou povahu, můžeme přikápnout ochucené kokosové mléko.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama