"Zelený kaviár"

12. července 2011 v 21:39 | E-Lištička |  Vařila Lištička...
Recept převzatý z kuchařky "Tak tady jsou ty slíbené recepty na cukety, paní Ehmová" od Jany Štěpánkové. Již při prvním ochutnání "výsledku" se mně i zbytku rodiny(která - což nepopírám - slouží tak trochu jako má "soukromá sbírka" kulinářských pokusných králíčků) okamžitě vybavilo známé heslo "v jednoduchosti je krása" - zde konkrétně se v jednoduchém cuketovém receptu skrývá až překvapivě úžasný chuťový zážitek.


Co potřebujete ke "spáchání":
  • cuketu- 2 menší nebo jednu velkou (menší = to co normálně vídám v obchodech, velká = to co roste babičce na zahradě...)
  • 2 rajčata
  • česnek - cca 6 stroužků, ale samozřejmě podle chuti a odolnosti....
  • lžíce vinného octa (či jiného kvalitního...ale KVALITNÍHO)
  • 5 lžic oleje (nejlépe olivový)
  • petrželka
  • sůl (dle mě být nemusí, ale já jsem v nesolení trochu extrém...)
Postup:
  1. Cukety upečeme v troubě či uvaříme, případně uděláme na páře
  2. Měkké cukety (samozřejmě již oloupané...) rozmačkáme vidličkou s česnekem na kaší, přidáme k nim rajčata nakrájená na malé kostičky (můžete je oloupat) a opět rozmačkáme...
  3. Dochutíme olejem a octem, přidáme petrželku a česnek nakrájený na plátky... (Ano, správně...tento recept se opravdu nehodí an večeři před společenskou akcí...)
  4. Podáváme s opečenou topinkou či něčím podobným :)
Dobrou chuť! Výsledek sice nemusí akždému připadat na pohled krásný, ale věřte, že ta chuť... snad ochutnáte sami! :P

zelený kaviár
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama